Петровићева од ПДП: Зашто се правосудне институције не укључују након

Након свих шокантних сазнања до којих је дошао ‘Тим за ревизију’ и јавности презентовао градоначелник Драшко Станивуковић, остаје нејасно зашто изостаје реакција надлежних правосудних институција.

среда, март 10, 2021 / 09:52

Било је за очекивати да је по налогу Тужилаштва већ почело ‘чешљање’ свих рачуна и друге документације у ‘Аквани’, међутим видимо да још увијек није предузета било каква радња", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.

Петровић каже да сваки извјештај "Тима за ревизију" показује оправданост и потребу за постојањем таквог тијела и да је градоначелних Станивуковић са највећом озбиљношћи прихватио задатак који је себи задао прије избора на ту позицију, а то је обрачун са криминалом и корупцијом у Бањалуци:

"Међутим, да би смањење стопе криминала и корупције било у потпуности реализовано, потребно је ефикасно правосуђе које ће радити свој дио посла. Градоначелник ради у оквиру својих надлежности, али сви очекујемо да ће се правосудне институције укључити и да ће криминал који је пустошио Бањалуку претходних година добити свој судски епилог", каже Петровићева.

Она изражава увјереност да су билборди без дозвола, тзв. пјевачице које наплаћују за неодржавање наступа, нелегално изграђени тајкунски објекти, експрес ресторани које нико не може да нађе само један крак криминалне хоботнице како у Бањалуци, тако у Републици Српској.

"Борба против ових изузетно негативних појава је прокламована у ПДП-овом Програму обнове Републике Српске и сада у Бањалуци, гдје обављамо дио власти, показујемо да то није пука флоскула која се често злоупотребљава у политици. Ако је овако у Бањалуци, можемо наслутити размјере криминала владајуће касте на нивоу читаве Републике Српске, а наш циљ је да томе станемо у крај. Очигледно је да онај ко има вољу и храброст да се упусти у ту борбу може открити начине на које су пљачкани грађани, па ако то данас може градоначелник Станивуковић, могли су и његови претходници, који су, из својих разлога, у најмању руку о свему ћутали. Данас, дјеловањем градоначелника Станивуковића који има нулту стопу толеранције на криминал и корупцију, коначно можемо рећи да Град Бањалука почиње да добија обрисе људског лица", закључила је Петровићева.Оставите одговор