КОВИД 19 трајно света латинична ријеч и у позиву Министарства здравља да се вакцинишу старији од 65 година

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске позивају лица старија од 65 година са мјестом пребивалишта у Републици Српској да искористе право на бесплатну и добровољну вакцинацију против COVID 19.

среда, 10 марта, 2021 / 09:03

Поменута лица која желе да остваре могућност да се се кроз имунизацију заштите од COVID 19 ради евидентирања треба да се јаве својим тимовима породичне медицине, почев од четвртка, 11. марта 2021. године.

Прикупљене податке о лицима заинтересованим за вакцинацију тимови породичне медицине ће сврстати у категорије лица од 65 до 74 година, од 75 до 84 година, те 85 година и више, а вакцинација ће бити организована у надлежном дому здравља, у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске.

Вакцинација за лица регистрована у приватним тимовима породичне медицине ће бити организована у дому здравља у граду/општини у којем се приватна амбуланта налази, на начин да приватна амбуланта породичне медицине прикупи податке грађана који се сходно овом позиву пријаве и достави их надлежном дому здравља.

Очекује се да домови здравља прихвате и пријаве лица која нису регистрована у тимовима породичне медицине у Републици Српској, али имају пребивалиште на територији општине или града за коју је дом здравља надлежан.

Становници који на овај начин изразе интересовање за вакцинацију, у наредном периоду биће позивани на вакцинацију од стране надлежног дома здравља.

О свему наваденом, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је доставило званичну инструкцију домовима здравља и приватним амбулантама породичне медицине у Републици Српској.