Петровић у року осам дана преузима дужност градоначелника Бијељине

Новоизабрани градоначелник Града Бијељина др Љубиша Петровић данас је у Централној изборној комисији БиХ (ЦИК БиХ) преузео увјерење о додјели мандата за ову дужност.

уторак, децембар 22, 2020 / 11:23

– За овај мандат бићу одговоран сваком грађанину Бијељине и моја је дужност да не одступим од обећања која сам дао у претходном периоду. Рекао сам да ћу бити градоначелник свих грађана и остајем при том ставу – истакао је Петровић на данашњој конференцији за медије.

Нови Градоначелник је истакао и да су у Стручну службу Скупштине Града из ЦИК БиХ дошла увјерења о додјели мандата за одборнике новог сазива локалног парламента која ће бити уручена сутра.

Примопредаја дужности Градоначелника биће обављена у законском року, односно осам дана од дана преузимања увјерења, када ће и званично преузети надлежности првог човјека Града Бијељина, најавио је Петровић.

Овом приликом, он је упозорио и да све јавне установе и предузећа у надлежности локалне управе морају да раде у оквиру закона и праксе доброг пословања.

– Обавезан сам да водим рачуна о јавној имовини и капиталу и немам право да се понашам другачије.

Додао је и да ће Градска управа са њим на челу увијек бити доступна за јавност и за медије.

– Бићемо отворени за критике и приједлоге, а трудићемо се да све добронамјерне савјете усвојимо било да долазе од грађана, одборника, посланика или других чинилаца друштва. Чврсти смо у намјери и да организујемо дане отворених врата током године, када ће грађани моћи да директно комуницирају са мном и представницима Градске управе. Позивамо и све посланике са подручја Града Бијељина, без обзира у којој су странци, да присуствују и учествују на сједницама локалног парламента. Желимо да радимо другачије и потпуно транспарентно и отворено према јавности – јасан је Петровић.

Након што буде извршена примопредаја дужности, Петровић најављује и разговор са свим одборницима у Скупштини Града Бијељина о будућој сарадњи за добробит грађана и цијеле локалне заједнице.

На овој конференцији се обратио и Славиша Марковић, одборник у тренутном сазиву Скупштине Града, који је саопштио да је надлежни Суд правоснажном пресудом поништио одлуку о његовој смјени са мјеста предсједника Скупштине, као и одлуке о смјени неколико других функционера, на основу чега је он законити предсједник Скупштине Града Бијељина. 

– У складу с тим, моја је обавеза да сазовем конститутивну сједницу локалног парламента на којој ће бити изабрано ново руководство и радна тијела Скупштине. Законски рок за сазивање конститутивне сједнице је тридесет дана од дана потврђивања резултата локалних избора, али нећемо чекати крајњи рок, него ћемо у договору са градоначелником Петровићем, сазвати сједницу чим се за то створе услови, одмах после божићних празника – најавио је Марковић.Оставите одговор