ПДП: Честитка Мицотакису и пираленско-протестни штанд на Тргу Крајине

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић честитао је лидеру Нове демократије Кирјакосу Мицотакису побједу на изборима, те избор за предсједника Владе Републике Грчке.

понедељак, јул 8, 2019 / 15:39

"Увјерен сам да ћете успјешно и досљедно свом програму водити Грчку у економски опоравак, те оправдати повјерење које вам је указао Ваш народ. Вама као лидеру наше сестринске странке и премијеру пријатељске Грчке желим успјех и свеукупни просперитет", наведено је у честитки.

Подсјећамо, Партија демократског прогреса и Нова демократија успјешно сарађују већ дуже од деценије и чланице су Европске народне партије, највеће политичке организације у Европи.

Град БЛ одобрио штанд за петицију о еколошком загађењу, нема протеста сваког четвртка

Градска управа Бањалука одбила је захтјев народних посланика Јелењне Тривић и Драшка Станивуковића за постављањем штанда на Тргу Крајине током ове седмице, на којем би се потписивале петиције да се одобре окупљања на тргу и да се хитно ријеши проблем пиралена. У образложењу је наведено да дозвола може бити издата од понедељка, 15. јула, због овоседмичног одржавања турнира у малом фудбалу "Јелен куп Бањалука".

"Мало је необично што на Тргу Крајине нема мјеста за штанд величине један метар квадратни, који би стајао на самом углу трга. Међутим, ово одлагање нас неће зауставити. Од наредене седмице крећемо са прикупљаљњем потписа за ове двије иницијативе, а након тога ћемо се бавити проблемом диплома запослених у јавном сектору", истакао је Станивуковић.

Он је демантовао писање појединих медија да се одустало од протеста који су претходна два четвртка одржавани у парку "Младен Стојановић":

"Нисмо никада рекли да ће протести бити одржавани сваког четвртка. И то зависи од динамике испуњавања наших захтјева. Полицијска репресија у Бањалуци је након првог протеста смањена, што сматрам како нашом, тако и заслугом свих људи који су били са нама у парку, али и заслугом свих који су се претходних мјесеци у Бањалуци борили за своја и наша права. Наредна активност је потписивање петиција. Ми користимо сваки вид легитимне борбе – од протеста и петиција, до институционалне у НСРС да ови захтјеви буду испуњени и да генерално Бањалука и Република Српска буду боље мјесто за живот", рекао је Станивуковић.

"Ми смо са два досадашња скупа, одржана у парку ‘Младен Стојановић’ показали да протестујемо на цивилизован начин, јер није било ниједног инцидента, иза нас ни папирић није остао и све је било у складу са Уставом и важећим законима", рекла је Јелена Тривић и додала:

"Очигледно је да Градска управа и градоначелник показују страх од мишљења народа. Нашем Вибер стикер градоначелнику препоручујем да пропутује главним европским градовима и на трговима види штандове на којима се покрећу различите иницијативе и како се на тај начин поштује различитост мишљења. Оваквим понашањем првог човјека града, Бањалука не може бити европска престоница ичега. Сваким својим потезом ме све више изненађује, јер је увијек важило мишљење да је он прогресивнија струја своје странке", истакла је Тривићева.Оставите одговор