Осам дана за пријаву: Књижевни сусрети Шушњар 2022. именовали жири

Организациони одбор овогодишње књижевне манифестације Књижевни сусрети "Шушњар 2022" је на својој Првој саједници, одржаној у Оштрој Луци 06. 06. 2022. године, именовао жири за додјелу овогодишње књижевне награде "Шушњар". У саставу жирија су Данијел Дојчиновић као предсједник, те Зоран Костић и Мирко Вуковић у својству чланова жирија.

понедељак, 13 јуна, 2022 / 13:58

Награда "Шушњар" додјељује се афирмисаном писцу свих књижевних родова и врста, који ствара у духу српске књижевне традиције и језика, његује културно насљеђе и српску духовност, подстиче племенита и патриотска осјећања, а узимајући у обзир његово цјелокупно књижевно дјело са нагласком на књигу објављену између два Шушњара.Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 1.500,00 КМ.

Награда "Шушњар" може се додијелити и писцима чија дјела не припадају српској књижевности, а који су освједочени пријатељи српског народа и који су дали допринос српској књижевности и култури.

Кандидате за добитника награде могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности и појединци уз обавезу да приједлог буде достављен у три штампана примјерка књижевног дјела са образложењем.

Приједлози се достављају у запечаћеној коверти путем поште на адресу:

РЕПУБЛИКА СРПСКА;

Општина Оштра Лука;

Општинска управа;

Николе Тесле бр. 68;

79 263 Оштра Лука

или непосредно на протокол Општине Оштра Лука, са назнаком:

"ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ "ШУШЊАР" У 2022. ГОДИНИ".

Додатне информације у вези са Јавним конкурсом могу се добити слањем упита на мејл: [email protected] или на број телефона 00 387 66 460 475.

Рок за достављање приједлога јe 21. 06. 2022. године. Име добитника овогодишње награде жири ће саопштити крајем јула, а званично саопштење жирија и додјела награде биће уприличени 1. августа у оквиру књижевних сусрета у Оштрој Луци.