Тржиште је рекло: Прњавор стипендира ученике дефицитарних занимања – месар и прерађивач хране

У три средње школе у Прњавору у први разред школске 2022/2023. године планиран је упис 272 ученика, а месар и прехрамбени прерађивач су дефицитарна занимања за која је обезбијеђена мјесечна стипендија Министарства просвјете и културе Републике Српске од 100 КМ.

понедељак, 13 јуна, 2022 / 13:54

Центар средњих школа /ЦСШ/ "Иво Андрић" уписаће 192 ученика у осам одјељења и четири смјера – машинство и обрада метала, економија, право и трговина, електротехника и пољопривреда и прерада хране.

За два дефицитарна занимања предвиђено је једно комбиновано одјељење са укупно 24 ученика, а за њих ће, уколико путују, осим стипендије бити обезбијеђен и бесплатан превоз до школе.

Директор школе Сузана Шврака каже да је у струци машинство и обрада метала по први пут планиран упис 24 ученика за ново занимање четвртог степена техничар мехатронике.

Музичка школа "Константин Бабић" расписала је конкурс за пријем 16 ученика у први разред средње школе, по осам за смјер музички сарадник – теоретичар и музички извођач.

Гимназија у Прњавору у наредној школској години планира да упише 64 ученика, по 20 у одјељења општег и друштвено-језичког смјера и 24 у рачунарско-информатички смјер.

Први уписни рок за ученике са 60 и више бодова предвиђен је данас и сутра, а други за остале ученике од 20. до 22. јуна.