НСП: Признање црних листа – признање једноумља

Поводом признања новог директора РТРС о постојању тзв. црних лист, тј. непожељних за појављивање на јавном сервису РТРС, а посебно политичких неистомишљеника режима, НСП даје саопштење за јавност: Када на једном простору у јавном сервису постоје имена политичких неистомишљеника који се не смију појавити на екрану, онда је то крај демократије и почетак једноумља већ […]

четвртак, 28 новембра, 2013 / 11:21

Поводом признања новог директора РТРС о постојању тзв. црних лист, тј. непожељних за појављивање на јавном сервису РТРС, а посебно политичких неистомишљеника режима, НСП даје саопштење за јавност:

Када на једном простору у јавном сервису постоје имена политичких неистомишљеника који се не смију појавити на екрану, онда је то крај демократије и почетак једноумља већ виђен на овим просторима за вријеме окупације или тоталитарних режима.

Забрана давања изјава најгледанијој медијској кући од представника институција власти Републике Српске на челу са Предсједником Републике само потврђује чињеницу да у Републици Српској влада једноумље и диктатура која је у функцији организоване криминалне групе са мафијашком структуром која држи грађане у медијском мраку и влада методома страха и уцјене.

НСП позива сва новинарска удружења и НВО који прате медијске слободе да овакво понашање појединаца најоштрије санкционишу и одговорне изложе суду јавности и законској процедури кажњавања због дискриминације.Оставите одговор