НСП: Пријава против НН лица због уништавања Бирча

Нова социјалистичка партија данас је Посебном тужилаштву за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала (Специјално тужилаштво РС) доставила пријаву против НН лица које је починило низ кривичних дјела против привреде и платног промета у вези са незаконитим пословањем Фабрике глинице "БИРАЧ” АД Зворник. Недавна дешавања у вези пословања Фабрике глинице „БИРАЧ“ АД Зворник и […]

четвртак, април 11, 2013 / 18:58

Нова социјалистичка партија данас је Посебном тужилаштву за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала (Специјално тужилаштво РС) доставила пријаву против НН лица које је починило низ кривичних дјела против привреде и платног промета у вези са незаконитим пословањем Фабрике глинице "БИРАЧ” АД Зворник.

Недавна дешавања у вези пословања Фабрике глинице „БИРАЧ“ АД Зворник и њој повезаних фирми, те ванредна контрола надлежних инспекцијских органа, указала је на незаконито пословање те противправно отуђење преко милијарде конвертибилних марака.

Због основане сумње да су сва наведена кривична дјела почињена са намјером, у којој је учествовала већа група лица, Извршни одбор Нове социјалистичке партије тражи да се одмах покрене истрага у овој Фабрици, ради потпуног прикупљања доказа ради утврђивања одговорности свих учесника у пљачки вијека у Босни и Херцеговини.

Такође, због основане сумње да су у незаконитим радњама учествовале и институције Републике Српске и високо позиционирани појединци из власти који су омогућили чињење поменутих кривичних дјела, инсистирамо да се покрене истрага и против ових лица, саопштено је из НСП.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор