Новакова повреда није тешка, Американци одушевљени патриотизмом

Повреда најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића није теже природе, али је још неизвјесно да ли ће моћи да игра на трећем мастерсу сезоне у Монте Карлу. На званичном Ђоковићевом сајту објављено је да је он јутрос завршио све неопходне љекарске прегледе који су показали да нема значајног оштећења лигамената, ни капсуле зглоба. „Ријеч је о […]

уторак, април 9, 2013 / 19:31

Повреда најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића није теже природе, али је још неизвјесно да ли ће моћи да игра на трећем мастерсу сезоне у Монте Карлу.

На званичном Ђоковићевом сајту објављено је да је он јутрос завршио све неопходне љекарске прегледе који су показали да нема значајног оштећења лигамената, ни капсуле зглоба.

„Ријеч је о јаком истегнућу зглобних структура које осим преписане терапије захтијева и строго мировање наредних дана. У зависности од тока опоравка биће донијета одлука о Новаковом учешћу на првом наредном турниру у Монте Карлу”, стоји у саопштењу.

Турнир у Монте Карлу, који се игра за наградни фонд од 2,7 милиона евра, на програму је од 13. до 21. априла.

Први рекет свијета искренуо је зглоб приликом доскока у мечу против Американца Сема Кверија, у четвртфиналу Дејвис купа против селекције САД у Бојсију.

Ђоковић је након лекарске интервенције наставио дуел и у великом стилу побиједио Кверија са 3:1 у сетовима, освојивши одлучујући поен за Србију за побједу и пласман у полуфинале Дејвис купа.

Њујорк Тајмс: Ђоковић због Србије ризиковао Ролан Гарос

Побједа Србије у четвртфиналу Дејвис против САД производ је духа заједништва цијеле екипе, прије свих Новака Ђоковића, који је за добробит екипе ризиковао здравље, играјући повријеђен против Сема Кверија.

Ово је закључак Њујорк Тајмса, чији аутор оцјењује да је Ђоковић истовремено ризиковао и своје учешће на Ролан Гаросу, једином грен слем турниру на којем није освојио трофеј.

„Борба за виши циљ може човјека да доведе до неслућених висина. Ђоковић је већ показао да му је играње за репрезентацију нешто највриједније када је после побједе на Аустралијен Опену долетио у белгијски Шарлроа и помогао свом тиму да побиједи. Сада је свјесно ризиковао своје учешће на Ролан Гаросу играјући повријеђен у Бојсију”, истиче аутор текста.

Њујорк Тајмс је потом усмјерио фокус на српски дубл Ненад Зимоњић – Илија Бозољац који су у сред САД савладали намоћнији дубл у историји тениса браћу Боба и Мајка Брајана.

„Побједа овог дубла још једном је доказала да само играње за екипни трофеј какав је Дејвис куп може да испуни праве људе снагом која их високо узноси”, истиче се у тексту Њујорк Тајмса.Оставите одговор