Журком прославили смрт Тачерове, хит Вјештица из Оза

Седам полицајаца повређено, од којих један тешко, док су покушавали да сузбију уличну журку на којој се славила смрт бивше британске премијерке Маргарет Тачер. Инцидент се догодио у Бристолу, на југу Енглеске, на једном од бројних догађаја које су широм земље одржали критичари "Челичне лејди", јавља ББЦ. Полиција наводи да је око 200 присутних на […]

уторак, април 9, 2013 / 19:53

Седам полицајаца повређено, од којих један тешко, док су покушавали да сузбију уличну журку на којој се славила смрт бивше британске премијерке Маргарет Тачер.

Инцидент се догодио у Бристолу, на југу Енглеске, на једном од бројних догађаја које су широм земље одржали критичари "Челичне лејди", јавља ББЦ.

Полиција наводи да је око 200 присутних на улицама Бристола одбило захтјев полиције да се разиђу, преноси француска агенција АФП.

"Бацали су флаше и конзерве на полицајце од којих је шест повријеђено", рекла је полиција АФП-у и додала да је "оштећено једно полицијско возило, једна особа ухапшена због изазивања нереда и да је подметнуто неколико мањих пожара па су ватрогасци морали да интервенишу".

Један полицајац се налази у болници "у тешком стању", али му живот није у опасности.

Полиција је прецизирала да је улична журка изгледала као прослава смрти Маргарет Тачер, али да се истрага наставља.

Улични протести су одржани у Глазгову, у Шкотској, и у јужном лондонском предграђу Брикстон гдје се окупило око 200 људи који су обиљежили њену смрт хип-хоп и реге пјесмама носећи пароле "Радујте се, Тачерова је умрла".

У Глазгову се окупило око 300 људи који су узвикивали "Меги, Меги, Меги – Мртва, мртва, мртва!".

Маргарет Тачер (87), због начина на који је владала позната по надимку "Челична лејди" и доминирала генерацијама британских политичара, јуче је умрла од шлога. Њено тијело изнијето је данас из хотела "Риц" у Лондону, док ће церемонијална сахрана бити следеће недеље.

Смрт Маргарет Тачер учинила је да једна од пjесама из филма „Чаробњак из Оза” доживи нову популарност.

Бивша британска премијерка је током живота изазивала опречна мишљења и док је данас једни оплакују, други се отворено радују њеној смрти.

Тако је пjесма „Динг донг, вjештица је мртва”, коју Џуди Гарланд у улози главне јунакиње, дjевојчице Дороти, пjева у чувеном филму из 1939, за само 12 сати поново постала популарна, нашавши се на 54. мjесту британске листе хитова.Оставите одговор