Ни ор’о ни коп’о: Просјаци у Софији напросе дневно 50 марака

Просјаци у главном граду Бугарске зараде дневно и до 25 евра, саопштила је Мина Владимирова, директор центра за Социјални рад у софијској Столичној општини. Према њеним ријечима повећан број просјака је велики проблем за Софију, са којим се врло тешко бори, док је проблем са бескућницима зантно побољшан. Владимирова је рекла да се у Софији […]

петак, август 19, 2011 / 15:45

Просјаци у главном граду Бугарске зараде дневно и до 25 евра, саопштила је Мина Владимирова, директор центра за Социјални рад у софијској Столичној општини.

Према њеним ријечима повећан број просјака је велики проблем за Софију, са којим се врло тешко бори, док је проблем са бескућницима зантно побољшан.

Владимирова је рекла да се у Софији појавио и велики број музичара који пјевају и свирају у подземним пролазима, а највише их има у околини ректората Софијског универзитета.

Они зарађују солидан новац бавећи се тиме и због тога је врло тешко ријешити тај проблем, а постоји и велики број људи који то уопште не сматрају прошењем, али је чињеница да их има све више и више у бугарској пријестоници, додала је она.Оставите одговор