Немам ништа да пријавим (донио снајпер из Дортмунда у Ниш)

Снајпер, дигитални уређај за осматрање и термовизијска камера откривени су у пртљагу путника из Дортмунда који је стигао на нишки аеродром "Константин Велики".

четвртак, 28 октобра, 2021 / 13:05

Овај четрдесетседмогодишњи српски држављанин је прије укрцавања у авион у Дортмунду са овом опремом у торбама морао да прође све аеродромске, полицијске и царинске контроле, саопштено је из Управе царина Србије.

Путник је заустављен у зеленом контролном пролазу, намијењеном онима који немају ништа за пријављивање и том приликом је на уобичајено питање цариника одговорио да, осим личног пртљага, нема ништа што би требало пријавити.

Детаљним прегледом, испод личних ствари, пронађено је неколико кутија у којима се налазио нов снајпер "Ноблекс рифле скоп 3-18X56 НЗ6", дигитални уређај за осматрање "форвард ФН455" са припадајућом опремом и термовизијска камера "Пулсар XQ38", чија је укупна вриједност, на основу пронађених рачуна, процијењена на око 4.000 евра.

Након откривања непријављене робе, која је уз то и на режиму дозвола, путник је рекао да је ловац и да није знао да је требало да је пријави.

Против њега је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом до када ће спорна роба бити задржана.

Држављани Србије су у обавези да приликом уласка у Србију пријаве сву робу купљену у иностранству, чија вриједност премашује 100 евра, а када је ријеч о опреми и дијеловима ловачког, спортског или војног наоружања, неопходно је да се уз робу приложе и дозволе надлежних министарстава.