Нема договора у Бриселу

Договор у Бриселу није постигнут, јавља извјештач РТС-а. После цјелодневних разговора делагација Београда и Приштине уз посредство високе предтавнице ЕУ Кетрин Ештон договор није постигнут, рекао је премијер Ивица Дачић. У оквиру осме рунде дијалога Београда и Приштине Кетрин Ештон је у два наврата разговарала са делегацијама Београда и Приштине. Одржано је више билатералних сусрета. […]

уторак, април 2, 2013 / 23:56

Договор у Бриселу није постигнут, јавља извјештач РТС-а.

После цјелодневних разговора делагација Београда и Приштине уз посредство високе предтавнице ЕУ Кетрин Ештон договор није постигнут, рекао је премијер Ивица Дачић.

У оквиру осме рунде дијалога Београда и Приштине Кетрин Ештон је у два наврата разговарала са делегацијама Београда и Приштине. Одржано је више билатералних сусрета.

Током дана из делегације Београда једино се директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин обраћао новинарима.

Вулин је рекао за РТС да су полиција, правосуђе, просторно планирање и одсуство косовских безбједносних снага суштинске ствари о којима делегација Београда има јасне ставове.

Говорећи о атмосфери на састанцима Вулин је истакао да је она "тешка, напета и није пријатна", али и додао да нису битна лична осјећања већ коначни резултат.

Вулин је поновио да за сада у разговорима нема помака и поручио да ово за Београд није завршна рунда дијалога и да су преговори најтежи до сада.

"Што се тиче Србије ово није завршна рунда, спремни смо да преговарамо док се не нађе решењем, ми нисмо овде да бисмо робовали датумима… Ми ове преговоре не повезујемо са датумом", рекао је Вулин.

У српској делегацији су, поред премијера Ивице Дачића и вицепремијер Александар Вучић, потпредседница Владе Србије за европске интеграције Сузана Грубјешић, министар спољних послова Србије Иван Мркић, саветник председника Србије Марко Ђурић и шеф Владине канцеларије за КиМ Александар ВулинОставите одговор