Некада у програму имали комадање Србије, данас комунисти траже прекид признавања Косова

Иако у Приштини дижу споменике амерички политичарима, Косово као државу је осмислила и направила Комунистичка партија Југославије, спроводећи пројекат зацртан на Дрезденском конгресу. Вијест која слиједи испод занимљива је једино када се посматра у том кључу.

понедељак, новембар 15, 2021 / 19:02

Поводом сутрашњег наставка преговора између Београда и Приштине у Бриселу, 30 комунистичких и радничких партија из цијелог свијета потписало је изјаву у којој се од САД, ЕУ и Велике Британије захтијева да "прекину са притисцима на Србију да призна лажну државу Косово”, саопштила је данас Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ).

Како се наводи у саопштењу, Вашингтон, Лондон и Брисел врше сталне притиске на Београд да званично призна независност Косова, чему се комунистичке и радничке партије "здушно противе”.

Партије захтијевају да окупаторске трупе НАТО одмах напусте јужну српску покрајину, а "она да се врати у састав своје матице Србије”.

Међу потписницама заједничке изјаве, на иницијативу НКПЈ, налазе се, како се наводи, утицајне парламентарне партије попут Комунистичке партије Руске Федерације, Португалске комунистичке партије и Сиријске уједињене комунистичке партије. Потписнице су и велике ванпарламентарне партије као што су Комунистичка партија Чешке и Моравске и Мађарска радничка партија, преноси Танјуг. Изјаву је потписала и Социјалистичка радничка партија Хрватске, додаје се у саопштењу.Оставите одговор