СНСД у Билећи тражи распуштање скупштине и нове изборе за одборнике

Наставак шесте редовне сједнице Скупштине општине Билећа оодржан је данас уз оспоравање легалноси. Представници скупштинске већине тврде да је све у складу са пословником, а опозиција да је све мимо закона и правилника локалног парламента јер је Влада Републике Српске упутила приједлог Народној скупштини за распуштање билећког парламента.

понедељак, 15 новембра, 2021 / 19:08

Предсједник Скупштине општине Билећа Мато Вујовић рекао је новинарима да су испоштоване одредбе пословника тог парламента и да не види никакве препреке да се скупштина не одржи, истакавши да она функционише, да се одлуке доносе и да за сада постоји стабилна скупштинска већина.

Вујовић је додао да су поједине странке покренуле иницијативу за распуштање Скупштине општине Билећа и да је на Народној скупштини Републике Српске да одлучи о томе.

Одборници СНСД-а напустили су на почетку сједницу скупштине јер је, како су истакли, направљен низ пропуста у њеном сазивању и прекршен пословник о раду те скупштине.

Даљи рад СНСД-а у Скупштини општине Билећа ће, како су истакли, зависити од одлуке Народне скупштине којој је Влада Српске упутила приједлог о распуштању локалног парламента.

То ће, како су навели, бити размотрено на сједници Народне скупштине 24. новембра, јер је прекршен законски рок од три мјесеца од када је одржана посљедња сједница скупштине општине Билећа.

Начелник општине Веселин Вујовић рекао је новинарима да не очекује да ће доћи до распуштања Скупштине општине Билећа, јер нема потребе за тим јер, како је рекао, скупштина функционише, што се види и према одржавању данашње сједнице.

Он је истакао да та општина није добила написмено никакву одлуку да је локални парламент распуштен и да не види разлога за нове изборе у Билећи, те да не очекује да ће бити поништене одлуке које данас усвоји билећки парламент.

На данашњем наставку шесте редовне сједнице, између осталог, су изабрани предсједник и чланови општинске изборне комисије и усвојене одлуке о именовању начелника општинских одјељења.