Министарство финансија се не слаже са Чекином ревизијом

Министарство финансија Републике Српске не слаже се с начином на који је Главна служба за ревизију јавног сектора у својим извјештајима приказала дефицит буџета Српске за прошлу годину, саопштено је данас на конференцији за новинаре Министарства финансија Републике Српске. Помоћник министра финансија за јавна улагања, Радмила Михић, истиче да је Влада обавезе измирила из резервних, […]

среда, септембар 7, 2011 / 15:58

Министарство финансија Републике Српске не слаже се с начином на који је Главна служба за ревизију јавног сектора у својим извјештајима приказала дефицит буџета Српске за прошлу годину, саопштено је данас на конференцији за новинаре Министарства финансија Републике Српске.

Помоћник министра финансија за јавна улагања, Радмила Михић, истиче да је Влада обавезе измирила из резервних, а не редовних прихода.

Како је истакла, спорних 105 милиона марака дефицита на које је указао главни ревизор, Бошко Чеко, није прикривено ни незаконито потрошено, већ је позајмљено с ЕСКРОВ рачуна Владе РС и јавно утрошено за исплату доприноса за ПИО за демобилисане борце и као подстицај предузећима у Српској.

Она је рекла да је већина ревизорских примједби рачуноводственог карактера, што, како је рекла, потврђује да није било неевидентираних догађаја и прикривених информација у раду министарстава.Оставите одговор