Кемзура: Против Срба брзо

Кошаркаши Србије у првом мечу друге фазе шампионата Европе састају се са домаћином турнира (20.00). Литванија је у новоформирану групу пренијела три бода, као и Србија, и овај меч би у многоме могао да одреди даљи ток борбе за пласман у четвртфинале. Домаћини смотре најбољих кошаркашких репрезентација на Старом континенту, у посљедњем дуелу са Србијом […]

среда, септембар 7, 2011 / 15:54

Кошаркаши Србије у првом мечу друге фазе шампионата Европе састају се са домаћином турнира (20.00).

Литванија је у новоформирану групу пренијела три бода, као и Србија, и овај меч би у многоме могао да одреди даљи ток борбе за пласман у четвртфинале.

Домаћини смотре најбољих кошаркашких репрезентација на Старом континенту, у посљедњем дуелу са Србијом славили су са 99:88, у мечу за бронзану медаљу на првенству свијета у Турској прошле године.

Селектор наредног ривала „орлова“ Кесутис Кемзура истакао је да игру Србије предводе два кошаркаша, али да никако ни преостали изабраници Душана Ивковића не смију бити заборављени.

– Игру Србије предводе Милош Теодосић и Ненад Крстић, али не смемо да заборавимо ни друге играче. Не можемо да запоставимо Душка Савановића, Марка Кешеља, који је „убица“ изван линије 6.75 метара. Свако је опасан – истакао је Кемзура.

Има селектор Литванаца идеју како би могао да угрози Србију у наредном мечу и дође до важног тријумфа на почетку друге рунде шампионата.

– Имаћемо велики изазов у нападу, пошто се Срби бране на најбољи могући начин. Сви се боре за лопту, неће нам бити лако ни у борби под кошевима јер је Србија један од лидера шампионата у броју остварених скокова. Мораћемо да се покренемо у нападу, и покушамо да брзом транзицијом дођемо предности. То ће бити један од наших адута на предстојећем мечу – напоменуо је Кемзура.Оставите одговор