Министарство финансија у Влади РС

Вјеровали или не: Министарство објавило "Грађански водич кроз буџет Српске за 2020. годину"

Министарство финансија Републике Српске је израдило Грађански водич кроз Буџет Републике Српске за 2020. годину, који је намијење н широј јавности с циљем што бољег разумијевања буџетског процеса и бољег увида у расподјелу буџетских средстава у Републици Српској.


Влада дала на добош трезорске записе, пет четворки и једна нула за подстицаје

Министарство финансија је данас посредством Бањалучке берзе успјешно извршило аукцију трезорских записа Републике Српске у износу од 20 милиона КМ у складу са Законом о задуживању дугу и гаранцијама и планом задуживања за први квартал 2019. године.

Њемачка развојна банка види интерес да улаже у канализацију у Градишци

Помоћник министра финансија, Милорад Ђурђевић, разговарао је данас са делегацијом Њемачке развојне банке (KfW), предвођеном гдином Кирком Милднером, шефом Одјела за пројекте комуналне инфраструктуре у југоисточној Европи, о сарадњи и будућим заједничким пројектима.


Министарство финансија се не слаже са Чекином ревизијом

Министарство финансија Републике Српске не слаже се с начином на који је Главна служба за ревизију јавног сектора у својим извјештајима приказала дефицит буџета Српске за прошлу годину, саопштено је данас на конференцији за новинаре Министарства финансија Републике Српске.