Вјеровали или не: Министарство објавило "Грађански водич кроз буџет Српске за 2020. годину"

Министарство финансија Републике Српске је израдило Грађански водич кроз Буџет Републике Српске за 2020. годину, који је намијење н широј јавности с циљем што бољег разумијевања буџетског процеса и бољег увида у расподјелу буџетских средстава у Републици Српској.

петак, фебруар 7, 2020 / 14:05

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић је, презентујући документ који је објављен на мрежној страници Министарства финансија Републике Српске, изјавила да очекује да ће Грађански водич кроз Буџет Републике Српске допринијети јачању транспарентности, у складу са политикама Владе Републике Српске, бољем управљању јавним финансијама и њиховим усклађивањем са најбољом међународном праксом.

"С обзиром на то да се највећи дио буџетских средстава прикупља кроз наплату пореза, наша обавеза је да грађанима на једноставан и разумљив начин пружимо информације о прикупљању и трошењу тог новца. На овај начин сматрамо да ћемо дати допринос још бољем управљању јавним финансијама", истакла је министарка финансија презентујући Грађански водич кроз Буџет.Оставите одговор