Министарство Данета Малешевића признаје шиптарско Косово

У редовном саопштењу из Министарства просвјете и културе Републике Српске, о састанку са извјесном Доином Болога, наводи се Косово и Метохија као независна држава. Без Метохије и чак без звјездице.

уторак, јануар 23, 2018 / 14:53

Осим што, писац овог саопштења не може написати УНФПА азбуком, па је у интегрално ћириличном тексту неписмено биљежи латиницом, преписивање и поданичко размишљање према свему што је страно, показује се и у томе што је титула сироте Доине некритички преузета и у њој се Македонија наводи као Бивша Југословенска Република, дочим Косово, које не признаје ни Србија, а ни Дејтонска БиХ, ампутирано је од Метохије и није заслужило ни Дачићеву међународну звјездицу*.

У Клокићевом министарству, рецимо, без обзира што се састао са истом персоном, исти дан, УНФПА се може написати српским писмом и нема никаквог независног шиптарског Косова.

Уколико је овакво стање везано за националне интересе у Министарству просвјете, онда не треба пуно маште да се замисли у каквом су стању национални интереси уопште. Поготово код оних људи који не живе тако луксузно као бирократе у Влади Српске. Саопштење доносимо у потпуности без измјена, изузев наглашених поданичких и недржавних поступака који се спроводе за буџетски новац свих нас.

Ко да ми отме из титуле Косово

Пoмoћник министрa зa прeдшкoлскo, oснoвнo и срeдњe oбрaзoвaњe Рeпубликe Српскe Рaдмилa Кoцић Ћућић и савјетник министра за образовање Славица Купрешанин разговарале су данас са представницом Популационог фонда Уједињених нација (UNFPA) за БиХ и директорицом за Србију, БЈР Македонију и Косово Доином Болога и њеним сарадницима о досадашњим и активностима предвиђеним за наредни период у области сексуланог и репродуктивног здравља код ученика и младих.

Помоћница Радмила Коцић Ћућић је потврдила залагање Министарства на доношењу Стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивог здравља Републике Српске, за чију израду је задужено Министарство здрваља и социјалне заштите Републике Српске.

"Сматрамо да је о сексуалном и репродуктивном здрављу важно разговарати са ученицима, подучити их и што раније их освијестити на путу њиховог сексуалног, као и емотивног, психосоцијалног и сваког другог сазријевања и унаприједити ниво њиховог знања о овим осјетљивим темама", истакла је Ћућићева те нагласила да Министарство просвјете и културе Републике Српске већ спроводи бројне активности у вези са сексуалним образовањем и популационом политиком.

Она је напоменула да је став Министарства да се у оквиру поменуте Стратегије јасно дефинишу мјере које би допринијеле оспособљавању наставника и стручних сарадника у вези са репродуктвиним здрављем и правима у овој области, а која би они могли пренијети ученицима свих генерација, као и њиховим родитељима.

"Посебно је важно добро организовати и осмислити партнерски однос породице и школе, повећати доступност информација и здравствених услуга у овој области те ученицима и њиховим родитељима омогућити материјале о важности репродуктивног здравља", рекла је Радмила Коцић Ћућић, те истакла да ће будуће активности Министарства ићи управо у том смјеру.

На састанку је разговарано о досадашњим резултатима рада UNFPA и главним стратешким исходима рада Популацијског фонда који се односе на сексуално и репродуктивно здравље, на равноправност полова и спровођење стратегије за популацију и развој са младима као приоритетима. Указано је на важност заједничког интереса у образовању о здравим животним стиловима, а посебно о сексуалном образовању.Оставите одговор