Уставни суд Српске: Ако сте удаљени од суда више од 4 км, плате вам карту

Министар правде у Влади Републике Српске, Антон Касиповић одржао је данас, у просторијама Министарства, радно-консултативни састанак са представницима Синдиката правосуђа Републике Српске.

уторак, јануар 23, 2018 / 14:54

На састанку је разговарано о начину извршења Одлуке Уставног суда Републике Српске, која се односи на обрачун накнаде за превоз радника у институцијама правосуђа Републике Српске.

Министар правде је информисао предсједника Синдиката правосуђа да је Влада Републике Српске обезбиједила неопходна средства да се обрачун трошкова превоза за мјесец децембар 2018. године, за раднике којима је мјесто становања удаљено од радног мјеста више од четири километра, обрачуна, у висини пуне цијене превозне карте у јавном саобраћају.

О осталим питањима везаним за примјену Одлуке Уставног суда Републике Српске разговараће се и у наредном периоду.

Овом приликом је констатовано и да се обавезе из потписаног Меморандума о разумијевању о измиривању насталих обавеза из 2017. године, проводе у складу са утврђеном динамиком, а договорено је да се, у предстојећем периоду, анализира могућност побољшања материјалних услова за рад за запослене у институцијама правосуђа Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *