Бањалучки (Борац и Пивара) покрећу школу кошарке

Као плод сарадње Бањалучке пиваре и Кошаркашког клуба "Борац”, у Бањој Луци је почела са радом бесплатна школа кошарке, а Фронтал.СРБ због азбуке на дресовима у приложеној фотографији не може да не објави саопштење.

уторак, јануар 23, 2018 / 14:50

Полазници Борчеве школе су дјечаци рођени од 2004. до 2008. године, а циљ покретања пројекта је да се из што веће базе младих талената оформи пионирска селекција Борца која би, од сљедеће сезоне, учествовала у системима такмичења под окриљем Кошаркашког савеза Републике Српске.

"Бањалучка пивара и клуб са најдужом спортском традицијом на овим просторима обновили су своје пријатељство у текућој кошаркашкој сезони и заиста нам је посебно задовољство најавити почетак рада Борчеве школе кошарке за најмлађе спортисте, која се реализује под покровитељством Бањалучке пиваре. Повратак Бањалучке пиваре у Клуб, представља велико признање Управи Клуба и подршку жељи за афирмацијом кошарке и домаћих играча, а уједно и значајан корак у реализацији циља уласка у Плаy офф Прве лиге Републике Српске”, изјавио је члан УО КК "Борац ” Милан Ђајић.

Протекле јесени Бањалучка пивара је обновила спонзорски уговор са Борчевим првотимцима дајући вјетар у леђа клубу који се спортским резултатима враћа на мјесто које му припада. Бањалучка пивара овим потврђује своја настојања и опредијељења ка афирмацији спорта, као и подршци младим талентима.

"Изузетно смо поносни на наставак сарадње са једним од најтрофејних кошаркашких клубова у РС, БиХ и искрено се надамо да ћемо покретањем школе кошарке омогућити великом броју малишана да направе своје прве кошаркашке кораке, а младим талентима да развијају и граде своје спортске вјештине. Истовремено, жеља нам је да заједничким снагама учинимо све, што је у нашој могућности, да град на Врбасу поврати свој препознатљив кошаркашки сјај”, изјавила је менаџер за односе са јавношћу Бањалучке пиваре Милка Станивуковић.

Улога тренера у Борчевој школи кошарке повјерена је Владимиру Пилиповићу који ће са талентованим малишанима радити три пута недељно, у сарадњи са четири најбоља студента Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци.

Иначе, сениорска селекција КК "Борац” побједом је започела 2018. годину савладавши, у оквиру 12. кола Прве лиге Републике Српске, екипу Рудара из Угљевика резултатом 82:62.Оставите одговор