Мехољић: Добијао сам астрономске новчане понуде само да бих ћутао!

Ратни командант муслиманске полиције у Сребреници Хакија Мехољић каже да је у прошлости добијао баснословне новчане понуде само да би ћутао о приједлогу Алије Изетбеговића да се интервенција НАТО-а против Срба испровоцира покољем најмање 5 000 сребреничких Бошњака. Један од протагониста филма "Сребреница – издани град" изјавио је за "Прес" да скоро свакодневно добија пријетеће […]

петак, септембар 16, 2011 / 10:09

Ратни командант муслиманске полиције у Сребреници Хакија Мехољић каже да је у прошлости добијао баснословне новчане понуде само да би ћутао о приједлогу Алије Изетбеговића да се интервенција НАТО-а против Срба испровоцира покољем најмање 5 000 сребреничких Бошњака.

Један од протагониста филма "Сребреница – издани град" изјавио је за "Прес" да скоро свакодневно добија пријетеће поруке бошњачких екстремиста од када је у овом документарцу изнио своју верзију догађаја из љета 1995. године.

Он је рекао да не зна да ли је тадашњи предсједник САД Бил Клинтон понудио Изетбеговићу да буде убијено 5 000 Бошњака, али да зна да му је Изетбеговић тако пренио, те да чврсто стоји из тврдње да их је издало бошњачко руководство.

Мехољић наглашава да нема сумње да су у паду Сребренице велику улогу одиграле западне силе, јер се без њиховог одобрење то није могло догодити.

"Одлучио сам да истину коначно истјерам на чистац и у томе ме нико не може спријечити. Знам да ми је глава у торби, али се никога не плашим", поручио је Мехољић.

У филму "Сребреница – издани град" Мехољић је изнио детаље разговора који је делегација из Сребренице у септембру 1993. године водила са Изетбеговићем у сарајевском хотелу "Холидеј ин". Тада је Изетбеговић пренио Сребреничанима Клинтонов приједлог.Оставите одговор