Медведев и Лавров: Не мијешајте се у украјинске унутрашње проблеме

Премијер Русије Дмитриј Медведев и министар спољних послова Сергеј Лавров оцијенили су данас да су догађаји у Украјини унутрашња ствар те земље. "Ми пажљиво пратимо шта се дешава у вашој земљи. То је унутрашња ствар саме Украјине, мада су стабилност и ред веома важни", рекао је Медведев у разговору са потпредсједником Украјине Јуријем Бојком у […]

среда, 4 децембра, 2013 / 20:24

Премијер Русије Дмитриј Медведев и министар спољних послова Сергеј Лавров оцијенили су данас да су догађаји у Украјини унутрашња ствар те земље.

"Ми пажљиво пратимо шта се дешава у вашој земљи. То је унутрашња ствар саме Украјине, мада су стабилност и ред веома важни", рекао је Медведев у разговору са потпредсједником Украјине Јуријем Бојком у подмосковској Медведевљевој резиденцији.

Медведев је казао да рачуна на активизацију сарадње са Украјином.

"Да бисмо наставили сарадњу, договорили смо се и са предсједником Украјине и са премијером да унапредимо сарадњу у свим правцима", казао је он, додајући да Украјина остаје "важан стратешки партнер Русије".

Његова портпаролка Наталија Тимакова изјавила је новинарима да је Медведев јуче телефоном разговарао са премијером Николајем Азаровом.

Сергеј Лавров је у Бриселу данас изјавио да Русија "позива све да се не мијешају у ситуацију" у Украјини.

Након засједања Савјета Русија-НАТО, Лаврова су новинари упитали како оцјењује изјаву Алијансе да је неприхватљиво растурање демонстрација у Украјини, на шта је Лавров изразио неразумијевање због подршке "доста агресивним дејствима опозиције", преносе руски медији.

Руски предсједник Владимир Путин је изјавио да демонстрације против одлуке Украјине да не потпише споразум са ЕУ о придруживању личе на "погром", а не на "револуцију". Он је рекао да су те акције спремљене споља.Оставите одговор