Међународне пиварске хоботнице пружају пипке ка Африци

Међународне пиваре у Африци су почеле да повећавају производњу пива направљених од локалних састојака, преузимају произвођаче точеног пива и уводе додатне брендове, пошто су јефтинија пива све популарнија на брзорастућем, али и даље сиромашном афричком континенту.

субота, јул 16, 2016 / 16:34

Међународне пиваре у Африци су почеле да повећавају производњу пива направљених од локалних састојака, преузимају произвођаче точеног пива и уводе додатне брендове, пошто су јефтинија пива све популарнија на брзорастућем, али и даље сиромашном афричком континенту.

Британски произвођач алкохолних пића Диагео је прошле године преузео јужноафричког ривала специјализованог за производњу локалног пива, а компанија САБМилер тренутно отвара нове производне линије на тржиштима као што је Зимбабве, преноси агенција Ројтерс.

Диагеов огранак Уганда бруериз лимитед (УБЛ) је остварио одличне резултате са овогодишњим лансирањем пива "нгуле" (круна), произведеним на бази маниока биљке.

"Само пет месеци од пуштања у продају, пиво ‘нгуле’ је освојило седам одсто тржишта пива", наводи се у саопштењу УБЛ-а.

Све већи број пивара у Африци, од Нигерије и Кеније до Уганде и Мозамбика, окреће се малтози из маниоке или сладу из сирка како би заменили скупљи јечам, што им помаже да смање трошкове производње и да створе нове популарне производе.

"Традиционална афричка пива доносе велику прилику на овим тржиштима. Важно је произвести пиво које одговара локалном укусу, по цени која је праведна и разумна", изјавио је портпарол САБМилера, Џорџ Хадсон.



Оставите одговор