Мадуро: Баш нас брига да ли САД признају изборе или не

Венецуелу не занима став САД, изјавио је Мадуро након што је Вашингтон наговијестио да није спреман да призна његову оспоравану побједу на предсједничким изборима. "Не занима нас ваше признање. Одлучили смо да будемо слободни и бићемо слободни и независни, са вама или без вас", поручио је новоизабрани предсједник Венецуеле Николас Мадуро, који је на изборима […]

четвртак, април 18, 2013 / 08:31

Венецуелу не занима став САД, изјавио је Мадуро након што је Вашингтон наговијестио да није спреман да призна његову оспоравану побједу на предсједничким изборима.

"Не занима нас ваше признање. Одлучили смо да будемо слободни и бићемо слободни и независни, са вама или без вас", поручио је новоизабрани предсједник Венецуеле Николас Мадуро, који је на изборима одржаним прошлог викенда био кандидат владајуће странке, јавила је агенција Франс прес.

Амерички државни секретар Џон Кери рекао је раније данас да Вашингтон није спреман да призна тијесну побједу Мадура, који је противкандидата Енрикеа Каприлеса побиједио са предношћу у броју гласова од непуних два одсто.

Опозициони кандидат Каприлес одбио је да призна резултате избора и затражио је поновно пребројавање гласова.

Национални изборни савјет Венецуеле званично је прогласио Николаса Мадура побједником предсједничких избора, одбивши поновно пребројавање гласова.Оставите одговор