Лондон: Преминуо посљедњи путник Титаника

ЛОНДОН – Посљедња преживјела пуница са „Титаника“ Милвина Дин преминула је у старачком дому у Енглеској у 97. години, саопштено је из међународног удружења „Титаник“. У саопштењу се наводи да је Динова умрла у сну у старачком дому недалеко од града Саутемптона. Динова је имала само девет мјесеци када је њена породица продала паб у […]

понедељак, јун 1, 2009 / 11:11

ЛОНДОН – Посљедња преживјела пуница са „Титаника“ Милвина Дин преминула је у старачком дому у Енглеској у 97. години, саопштено је из међународног удружења „Титаник“.

У саопштењу се наводи да је Динова умрла у сну у старачком дому недалеко од града Саутемптона.

Динова је имала само девет мјесеци када је њена породица продала паб у Лондону да би "Титаником" отпутовали и започели нови живот у Вичити у америчкој савезној држави Канзас, гдје се њен отац Бертрам надао да ће отворити продавницу.

Њен отац био је један од 1.517 настрадалих када је потонуо, како се тада мислило "непотопови" брод након ударца у ледени бријег у Атлантику.

Милвина Дин, која је била умотана у џак ради заштите од хладноће и спуштена у чамац за спасавање, била је најмлађа од 706 преживјелих са "Титаника". Њена мајка Џорџета и двогодишњи брат Бертрам, такође су преживјели. Мајка је умрла 1975. а брат 1992. године.

Динова, која се никад није удавала, рекла је да нема никаквих сјећања на несрећу, али су јој све испричали када је напунила осам година и када се њена мајка припремала за поновну удају.

Она је тек у 70-ој години постала славна као преживјела са Титаника, појављујући се на разним скуповима, изложбама и документарним филмовима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *