11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Лавров: Укључити све политичке снаге у преговоре о окончању сукоба

Све политичке снаге Либије треба да учествују у разговорима за окончање сукоба у тој земљи, изјавио је данас руски шеф дипломатије Сергеј Лавров. "Сада је важно да се усагласи листа учесника будућих разговора за рјешење сукоба у Либији, који ће заступати све политичке снаге и племена у тој земљи", рекао је Лавров уочи састанка са […]

понедељак, мај 23, 2011 / 16:28

Све политичке снаге Либије треба да учествују у разговорима за окончање сукоба у тој земљи, изјавио је данас руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

"Сада је важно да се усагласи листа учесника будућих разговора за рјешење сукоба у Либији, који ће заступати све политичке снаге и племена у тој земљи", рекао је Лавров уочи састанка са представницима либијске опозиције у Москви, преноси РИА Новости.

Русија је одбила да призна побуњенички Привремени национални савјет као легитимну власт Либије и још увијек има формалне везе са Гадафијем.

Састанак у Москви услиједио је након што су борбени авиони НАТО снага гађали владине зграде у Триполију у склопу мандата УН заштите цивила од снага лојалних либијском вођи Моамеру Гадафију.

Лавров је након састанка са изаслаником Гадафија у Москви прошле седмице нагласио да се Либија мора у потпуности повиновати резолуцијама Савјета безбједности УН и повући трупе из градова.

Побуњеници контролишу Бенгази и друге градове на истоку, док Гадафи контролише Триполи и запад земље.

Устанак против Гадафија избио је у фебруару, подстакнут сличним побунама у сусједном Тунису и Египту.

Шеф ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон отворила је јуче канцеларију ЕУ у Бенгазију, чиме је Брисел успоставио формалне дипломатске односе са либијским побуњеницима.Оставите одговор