Лагумџија у “Тајмсу“ прогласио побједу и пријетио Додику силом

САРАЈЕВО – На дан посјете америчког државног секретара Хилари Клинтон БиХ британски „Тајмс“ објавио је пријетњу лидера СДП-а Златка Лагумџије да ће употребом силе зауставити новоизабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика уколико буде кршио Устав БиХ. "Или ћу наћи начин да легитимно зауставим Додика у кршењу устава физичком силом, над којом имам овлашћења, или ћу […]

уторак, октобар 12, 2010 / 12:39

САРАЈЕВО – На дан посјете америчког државног секретара Хилари Клинтон БиХ британски „Тајмс“ објавио је пријетњу лидера СДП-а Златка Лагумџије да ће употребом силе зауставити новоизабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика уколико буде кршио Устав БиХ.

"Или ћу наћи начин да легитимно зауставим Додика у кршењу устава физичком силом, над којом имам овлашћења, или ћу бити смијењен и неки луди радикали ће преузети моју дужност и то ће учинити", преноси "Тајмс" Лагумџијине ријечи.

Британски лист подсјећа да се током рата у БиХ на страни муслимана борило десетине исламских екстремиста и преноси Лагумџијино упозорење да се БиХ мора "свим средствима одбранити од сецесије или ће у противном бити уништена од стране исламских радикала који ће започети рат".

Лагумџија обећава да ће учинити све што је у његовој моћи да заустави ту радикализацију БиХ.

Лондонски лист представио је Лагумџију као вјероватног будућег премијера БиХ, што чињенично одговара функцији предсједавајућег Савјета министара БиХ и прогласио га побједником протеклих избора што још није учинила ни Централна изборна комисија у БиХ.

Лагумџија кроз британске медије поручује да ће БиХ "бити поново увучена у рат ако националисти не одустану од планова да је поцијепају" и најављује да се "као премијер БиХ неће либити да одобри употребу физичке силе како би спречио било какво отцјепљење".

Опозициони лидер чија је странка искористила огромну бошњачку већину у БиХ и поново изабрала Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва, сам је себи уз непостојећу изборну побједу и функцију на непостојећем мјесту приписао и непостојећа овлашћења да командује полицијском и војном силом у БиХ.

Према законима БиХ предсједавајући Савјета министара нема та овлашћења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *