Најављена нова улагања у бањолучку топлану

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић најавио је данас на свечаном отварању грејне сезоне у Бањој Луци нова улагања у бањалучку „Топлану“. "Надам се да ћемо обезбиједити финансијска средства за модернизацију система и његов даљи развој, јер се број потрошача повећава. Наш крајњи циљ је да потрошачи плаћају енергију према стварно потрошеној количини, мада је то […]

уторак, октобар 12, 2010 / 13:51

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић најавио је данас на свечаном отварању грејне сезоне у Бањој Луци нова улагања у бањалучку „Топлану“.

"Надам се да ћемо обезбиједити финансијска средства за модернизацију система и његов даљи развој, јер се број потрошача повећава. Наш крајњи циљ је да потрошачи плаћају енергију према стварно потрошеној количини, мада је то врло тешко извести, јер системи у старим зградама нису прилагођени мјерењу енергије", навео је Давидовић.

Он је истакао да је приоритет замјена и реконструкција вреловода "Врбас".

Давидовић је рекао да "Топлани" за једну сезону треба око 24 000 тона мазута, што кошта око 24 милиона КМ, не рачунајући друге трошкове за рад система.

Градоначелник Бање Луке изразио је задовољство што је грејна сезона почела успјешно и што је "Топлана" припремила сва постојења и инсталације и почела с гријањем седам дана прије сезоне, због ниске температуре.

Генерални директора "Топлане" Бранка Ружевић рекла је да је ово предузеће технички, технолошки и кадровски оспособљено деа квалитетно произведе и дистрибуира топлотну енергију.

"Топлана је овог љета уложила више од милион КМ властитих средстава у ремонт да би се систем, који је стар и амортизован, одржао у функцији. Уложено је у мрежу и производњу на мјестима гдје је било непоходно, тако да сви показатељи указују на то да ће и ова грејна сезона протећи уредно", рекла је Ружевић.

Она је најавила да ће "Топлана" све евенуталне кварове отклањати на вријеме, те да ће током цијеле сезоне понашати у складу са вањском температуром.

Ружевић је рекла да су за сада набављене довољне количине мазута за уредан старт сезоне, те да ће се у сарадњи са градом и Владом РС омогућити даља набавка потребне количине за цијелу сезону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *