Лагумџија: Има и горих преговарача од СНСД

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас у Сарајеву да у преговорима о формирању власти на нивоу БиХ има оних "који су већи проблем од СНСД-а". "Потребно је да се људи који су укопани шест или девет мјесеци на својим позицијима мало помакну. Не мислим ту на СНСД. Моја лична оцјена је, након ових […]

четвртак, 22 септембра, 2011 / 12:06

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас у Сарајеву да у преговорима о формирању власти на нивоу БиХ има оних "који су већи проблем од СНСД-а".

"Потребно је да се људи који су укопани шест или девет мјесеци на својим позицијима мало помакну. Не мислим ту на СНСД. Моја лична оцјена је, након ових посљедњих разговора у Сарајеву, да у преговорима о формирању власти на нивоу БиХ има оних који су већи проблем од СНСД-а", рекао је новинарима Лагумџија, али није желио да каже о коме је ријеч.

Он је потврдио да су у току билатерални разговори о формирању власти у БиХ између већег броја учесника и да и сам има билатералне разговоре са бројним лидерима других политичких партија како директно, тако и комуникацијом друге врсте.
"Не знам да ли има напретка или договора. До понедјељка, 26. септембра, и новог састанка у Брчком може се десити много тога. Чиним све што је у мојој моћи да постигнемо неки договор", нагласио је Лагумџија.

Према његовим ријечима, СДП је једини показао флексибилност, али не жели да учестује у нечему што ће бити "симулирање поправљања постојећег стања".

Он је истакао да га је изненадило што је предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик послије сусрета са међународним представником у БиХ Валентином Инцком промијенио мишљење када је ријеч о раздвајању договора о питању доношења закона који се тичу европског пута и формирања Савјета министара БиХ.

"Нисам још разговарао о томе са њим, али нема разлога да не вјерујем да ћемо договорити све, јер ако не договоримо све нисмо договорили ништа", истакао је Лагумџија.

Лидери шест најјачих политичких партија БиХ састаће се 26. септембра у Брчком гдје ће покушати да се договоре о формирању Савјета министара БиХ, 11 мјесеци након општих избора.0 КОМЕНТАРА

  1. Incko : ne uradiš li ti sve onako kako ti ja kažem uzeću ti sve klikere koje si oteo.Uzeću ti i aviončiće, i autiće, loptice.Nećeš više ići na utakmice,staviću ti igokeinu lopticu u usta, nećeš više pjevati u šatorčićima…Jesi li razumio, derane?

    mile: jesam , sve sam razumio čika valentajn. Biću dobar, obećavam…Izvinjavam se za svoje nestašluke…Malo sam se zaboravio, čika valentajne.

    incko: idi sad igrati se, ali zapamti: u brčkom ima da se ti i zlajo izljubite i uradite onako kako sam vam rekao.

    mila: ‘oću čika valentajne, sve će biti kako ti kažeš.