Србија ће имате геј странку

У оквиру овогодишње београдске Параде поноса, најављене за 2. октобар, званично ће бити основана Странка за сексуална права , као мањинска политичка партија која ће учествовати на наредним парламентарним изборима у Србији – саопштило је Удружење грађана ЛГБТ форум Србија. "Као дугогодишњи ЛГБТ активисти и борци за људска права сматрамо да је управо сада прави […]

четвртак, 22 септембра, 2011 / 12:04

У оквиру овогодишње београдске Параде поноса, најављене за 2. октобар, званично ће бити основана Странка за сексуална права , као мањинска политичка партија која ће учествовати на наредним парламентарним изборима у Србији – саопштило је Удружење грађана ЛГБТ форум Србија.

"Као дугогодишњи ЛГБТ активисти и борци за људска права сматрамо да је управо сада прави тренутак за остваривање суштинских промена унутар ЛГБТ заједнице у Србији и зато овом приликом јавно најављујемо оснивање нове мањинске политичке партије", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће основна начела ове партије бити промоција сексуалне равноправности и заштита права ЛГБТ особа у Србији и наводи да за оснивање ове странке ЛГБТ популација има отворену подршку великог броја знаменитих ЛГБТ активиста из Србије и региона, као и многих европских невладиних организација и ЕУ парламентараца.

Званично оснивање странке биће одржано на Паради поноса 2. октобра у Београду, а тада ће почети и скупљање потписа за регистрацију странке.0 КОМЕНТАРА

  1. „LGBT forum je prošle godine zahtevao da im se dozvoli spaljivanje srpske zastave, a ove godine je došla na red Stranka za seksualna prava koja će najverovatnije tražiti prava za pedofile. Ovi jeftini trikovi imaju za cilj da se razljuti javnost i poveća nasilje na Paradi ponosa.

    Svako svoje saopštenje „LGBT forum“ započinje sa „dugogodišnji LGBT aktivisti“ za koje niko nikada nije čuo, niti ih je ikada video, niti u saopštenju postoji kontakt telefon,“

    Ово каже „права“ ЛГБТ организација.То засигурно не би могао бити назив странке чак и кад би било.По важећим правилима за оснивање странака у Србији,они никад не би испунили услове.

  2. У моје вријеме тога није било.Све педере на Голи оток па нек раде шта хоће.И Муслимани да се опредјеле јесу ли Хрвати или Срби.То је вјештачка нација.Ја им дао прст,а они се осилили па гоће цијелу руку.