Ковачевић: Кредит за Енергоинвест расклопну опрему

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић најавио је данас да ће бити сачињен приједлог анекса који се односи на кредитни аранжман од 11,7 милиона марака предузећа „Енергоинвест – расклопна опрема“ из Источног Сарајева, који ће Влада Српске разматрати на наредној сједници. "На Влади Српске је да ли ће донијети одлуку о кредитном […]

петак, октобар 12, 2012 / 14:24

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић најавио је данас да ће бити сачињен приједлог анекса који се односи на кредитни аранжман од 11,7 милиона марака предузећа „Енергоинвест – расклопна опрема“ из Источног Сарајева, који ће Влада Српске разматрати на наредној сједници.

"На Влади Српске је да ли ће донијети одлуку о кредитном аранжману РАОП-а са Инвестиционо–развојном банком Републике Српске. Владу ћемо информисати о стању у овом предузећу и дати одређене приједлоге", рекао је новинарима Ковачевић, након састанка са руководством и синдикатом РАОП-а.

Он је истакао да су добијена увјеравања менаџмента предузећа да се креће са производњом и развојем РАОП-а, оцијенивши да је јучерашње затварање капија предузећа за раднике недопустиво.

Савјетник за економска питања српског члана Предсједништва БиХ Љубиша Ћосић, који је и будући начелник Источног Новог Сарајева, општине у којој је смјештена фабрика, рекао је реније да ће се на састанку данас у Бањалуци покушати наћи рјешење с циљем превазилажења новонастале ситуације у РАОП-у.

"Иако још нисам преузео дужност начелника општине Источно Ново Сарајево, сматрао сам да ми је морална обавеза да разговарам са радницима РАОП-а који су заиста у тешкој ситуацији", рекао је Ћосић0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *