Кампања МУП-а: Неко вреба преко веба

Циљ кампање Владе Републике Српске посвећене борби против високотехнолошког криминала под називом "Неко вреба преко веба" јесте да се грађани упознају са овом врстом криминала о коме се релативно мало зна, а који представља опасност за дјецу, омладину, па и одрасле који користе услуге рачунара и високе технологије. Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо изјавио […]

уторак, октобар 4, 2011 / 13:50

Циљ кампање Владе Републике Српске посвећене борби против високотехнолошког криминала под називом "Неко вреба преко веба" јесте да се грађани упознају са овом врстом криминала о коме се релативно мало зна, а који представља опасност за дјецу, омладину, па и одрасле који користе услуге рачунара и високе технологије.

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо изјавио је на конференцији за новинаре у Бањалуци, поводом почетка ове кампање, да је МУП РС пропознао ову опасност и да је прије двије године основао јединицу за борбу против ове врсте криминала.

"Захваљујући овој јединици, откривено је неколико случајева криминала – од педофилије на интернету, искориштавања дјеце, до банкарских превара", рекао је Чађо.

Помоћник генералног секретара Владе РС за информационе технологије Крсто Грујић навео је да су у Српској најчешћи напади на сервере како би се онемогућило пружање интернет услуга.

"Није риједак случај напада којима се желе измијенити одређени садржаји на веб страницама у институцијама РС" каже Грујић.

Директор Агенције за информационо друштво РС Срђан Рајчевић рекао да Српска има добру законску регулативу кад је у питању ова област.

Усвојен је Закон о информационој безбједности, чија примјена треба да почне 1. јануара 2012. године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор