Јутјуб мијења начин гледања: Прилагођавање за сиромашан проток интернета

Јутјуб планира потпуно да промијени начин на који гледамо видео снимке на мобилним телефонима – уз помоћ нове мобилне апликације под називом ЈуТјуб Го.

недеља, октобар 2, 2016 / 16:06

Јутјуб планира потпуно да промијени начин на који гледамо видео снимке на мобилним телефонима – уз помоћ нове мобилне апликације под називом ЈуТјуб Го.

У питању је апликација која би на Јутјуб требало да привуче нових милијарду корисника, између осталог и из земаља попут Индије, Кине, Бразила и Индонезије, гдје се овај сервис гледа на различитим уређајима и уз различите могућности спајања на интернет.

Управо је Индија била мјесто на којем је водитељ Јутјубове радне групе Ниба Јаин заједно са својом екипом радио на развоју нове апликације, која би требало сјајно да ради и на споријим брзинама интернета и на јефтинијим уређајима, уз мању потрошњу интернет промета.

Новитети које доноси Јутјуб Го су бројни: апликација ће моћи да ради и када корисник није спојен на интернет, а преузете видео снимке корисници ће моћи да дијеле с другим у близини путем бежичне везе. Осим тога, Јутјуб Го ће омогућити корисницима преглед првих шест секунди видеа како би могли да одлуче желе ли баш на њега да троше своје мегабајте, а биће им доступна и информација о величини сваког појединог видеа како би знали колико ће промета на њега потрошити.

Новост је и чињеница да Јутјуб Го неће имати све могућности основне апликације, попут коментара, трендова и претплата. Очекује се да ће нова апликација свима бити доступна већ почетком 2017. године, а стручњаци предвиђају да ће заувек промијенити начин на који данас прегледамо и дијелимо видео снимке. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *