Јевреји Арија Ливнеа упорно пишу латиницом

Уз честитку редакције Фронтал.СРБ Јеврејима за Пурим, примјећујемо да њихова заједница у Бањој Луци упорно пише латиницом, па и енглеском графијом. Као и, рецимо, сви судови у Српској. Али, ето.

четвртак, март 1, 2018 / 10:12

Осим саме вијести о прослави Пурима, послате нам латиничним писмом, те Јошуе који се није могао написати како читате, садржи још један доказ за Фронталово указивање на бесмислену анархију и неписменост коју је произвела нечија прича да "може и једно и друго" приликом писања имена града Бања Лука.

Наиме, ако пишете Бања Лука, онда то требате писати досљедно. Бањалука је нетрадиционалан и неетимолошки облик, али ако га користите, такође морате бити досљедни у тексту. У овом случају се име организације "Бањолучке мажореткиње", издваја из овог правила, јер такав облик придјева се користи само у случају да пишете Бања Лука, а не Бањалука као што је случај у саопштењу које доносимо без измјена:

Сретан Пурим!

У организацији Јеврејске општине Бањалука, Јеврејског културног центра " Арие Ливне " Бањалука и Центра за едукацију и рад са дјецом и омладином " МИС ” Бањалука, започеле су активности на обиљежавању веселог јеврејског празника " Пурим ".

Манифестација под називом " ПУРИМ – Дани дјечије радости " започела је у сриједу 28. фебруара , организовањем едукативно-еколошких радионица за дјецу под називом " Рециклажа игре " у Јеврејском културном центру.

У четвртак 1. марта се организују радионице за израду маски и костима у организацији Центра за едукацију и рад са дјецом и омладином " МИС ” Бањалука.

Централна манифестација ће се одржати у суботу 3. марта у Дому омладине у Бањалуци и на манифестацији учествују: Драмска секција Центра " МИС " Бањалука, ЈУ Центар " Заштити ме " Бањалука, Руски културни центар Бањалука, Дјечији студио глуме " Рода " Бањалука, " Свјетлице " Бањалука, Бањолучке мажореткиње и Дјечији хор " Врапчићи "

Специјални гости Манифестације су господин Франо Колономус Мартинчевић и његово четворо дјеце Јехуда, Ребека, Исак и Јосхуа који су припремили посебан музички програмОставите одговор