Јелшинград има нови погон, вриједан 20 милиона КМ

У Градишци је данас отворен нови производни погон фабрике "ПМП Јелшинград-фабрика машина" у који је уложено 10 милиона КМ.

субота, 29 септембра, 2018 / 16:55

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је присуствовао свечаности отварања, истакао је значај овог предузећа за Градишку јер ће омогућити отварање стотину нових радних мјеста.

Додик је захвалио италијанским власницима који отварањем новог погона улажу у Републику Српску.

Власник предузећа Луиђи Поцо навео је да ова компанија има фабрике у цијелом свијету, да производе редукторе за разне машине, а да једино у фабрици у Градишци производе заварене челичне конструкције.

Он је навео да је током приватизације 2006. године у Фабрику "ПМП Јелшинград" у Градишци уложено 10 милиона КМ, колико је уложено и у нови производни погон.

Поцо је нагласио да је била добра одлука улагати у Градишци, јер постоје добри радници и агилна локална управа, нижи порези и цијена енергије.

Он је истакао да имају много купаца који траже производе из Градишке и да је отварање новог погона значајно јер ће омогућити да се у наредне три године удвостручи годишња производња, која износи 20 милиона КМ.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић навео је да је компанија "ПМП" 2006. године приватизовала фирму "Јелшинград", која је тада била у стечају и имала 50 радника, подигла производњу и запослила 200 радника.

Аџић је нагласио да је изградња новог производног погона предузећа "ПМП Јелшинград" била могућа јер су сарађивале двије озбиљне стране, озбиљан инвеститор компанија "ПМП" и одговорна локална управа у Градишци.

"Успјели смо да у року од четири дана издамо локацијске услове, а у року од пет дана и грађевинску дозволу за изградњу производне хале. Представници италијанске компаније нису могли да вјерују да је то могуће направити у Градишци и Републици Српској", истакао је Аџић.

Фирма "ПМП Јелшинград-фабрика машина" Градишка тренутно има 200 радника.

План је да у новом производном погону буде запослено још 100, а постоји пројекат за иградњу још једне производне хале гдје би било запослено још 100 радника. /Оставите одговор