Изногуд Чубриловић: Ми признамо Шмита, он повуче Инцков закон (?!)

Очигледно је да тамо нико не жели да говори о повлачењу тог закона. Али прије свега морало би бити ријешено питање ОХР-а, да Шмит дође у позицију да га прихватимо па да он онда повуче тај закон.

понедељак, 25 октобра, 2021 / 09:57

Каже ово у интервјуу за дневни лист Глас Српске од 25.10.2021. године, поводом 30. годишњице оснивања Народне скупштине РС предсједник исте, Недељко Чубриловић.

Чубриловић говори чисту истину када на почетку интервјуа каже:

– Све што радимо је изнуђено, јер се налазимо у ситуацији у коју су нас довеле разне интервенције, што ОХР-а, што Уставног суда БиХ, уз невиђен притисак дијела међународне заједнице.

Политика у потпуности без икаквог плана, икакве иницијативе, икакве визије. Лишена сваке перспективе, која дјелује по принципу изнуђености до мјере да то уочава и новинар, те Чубриловић још једном у интервјуу понавља:

ГЛАС: Да ли је "изнуђено” кључна ријеч која повезује први и актуелни сазив?

ЧУБРИЛОВИЋ: Морам се сложити с вама. Међународна заједница нас доводи у ситуацију да вучемо изнуђене потезе.

Уопште се не крије да они не одговарају свом бирачком тијелу, нити уопште размишљају о ставу свог народа на овакав сталто мортале. Након "Краја ОХР", предсједник НСРС сасвим без икаквог блама изговара да би "признавао Шмита" којег не признају написмено ни Кина, ни Русија.

Човјек би рекао да се он спрда, али поданичка психологија је дубоко у нашој политичкој елити, да утјехе нема ни у скретању погледа на опозицију.

Управо би опозиција требала да реагује на овакве ставове и да се постара да напрасну бригу за надлежности и положај Српске у Дејтонском оквиру власт настави, тако што ће испоштовати своја баснословна обећања до посљедње тачке.

Умјесто свих, тај посао ради Фронтал.РС.