Игор Дамјановић: Да ли ће РТЦГ постати јавни сервис – бојим се да неће

Уколико избор новог Савјета РТЦГ донесе очекиване промјене менаџмента јавног сервиса то ће без сумње бити позитивни искорак. Смјена актуелног менаџмента угасиће фабрику мржње неофашистичке мржње према Србима и Србији, коју је у јавном сервису успоставио Мило Ђукановић.

петак, јун 18, 2021 / 10:42

Чак иако дође до промјена у РТЦГ не треба имати превелика очекивања и пасти у еуфорију.

Уколико се промјене у РТЦГ буду одвијале у оном смјеру као актуелној у Влади Здравка Кривокапића можемо очекивати да ће нови РТЦГ постати ћерка фирма концерна Вијести. Петнаестак новинара и спикера овог концерна Здравко Кривокапић је већ убацио у свој кабинет, дао им истакнуте функције у министарствима, па чак и амбасадорске фотеље.

Уколико се овај модел преслика у РТЦГ, реално је очекивати да се и преостале ведете концерна Вијести пребацe на државне јасле и одатле наставe са антисрпском, антируском и кампањом против православне цркве, много перфиднијом од оне коју је ширио досадашњи Ђукановићев неофашистички РТЦГ.

Вијести су последњих година измислили на својим насловницама да је Србија конфисковала респрираторе, да свештеник СПЦ коље људе по Будви разбијеном флашом, да је Вучић недавно покушао да изврши државни удар, написале да је Владимир Путин док је био "плод у мајчиној утроби преживио мождани удар и због тога цијелог живота хода као рептил".

Њихов водећи колумниста Балша Брковић написао је уочи утакмице Црна Гора – Русија "изразио је надање да руски навијачи неће у терен убацивати дјелове тијела Украјинаца убијених у Донбасу."

Дакле, ситуација у РТЦГ ће бити релаксиранија него раније, а да ће РТЦГ заиста постати професионални медиј, јавни сервис свих грађана бојим се да неће.Оставите одговор