Хомосексуални бојкот Долче и Габане због синтетичке дјеце

Свјетске звијезде придружиле су се Елтону Џону у бојкоту модне дизајнерске куће Долче и Габана, због коментара ова два дизајнера о родитељима хомосексуалцима.

уторак, март 17, 2015 / 11:04

Италијански дизајнери Доменико Долче и Стефано Габана су у интервјуу за један италијански часопис дјецу коју су родиле сурогат мајке или су добијена вантјелесном оплодњом, назвали "синтетичком".

Доменико Долче је за италијански модни часопис Панорама рекао да се сви људи роде "с једним оцем и једном мајком".

"Због тога ме не можете убедити у децу која су рођена хемијским путем, синтетичку децу или у децу насталу изнајмљивањем материце, или избором сперме из каталога", рекао је Долче.

"Како се усуђујете да моју децу називате синтетичком? Како вас није срамота да упућујете пуританске поруке за вештачку оплодњу, која омогућава људима пуним љубави, били они хетеро или хомосексуалци, да остваре свој сан и постану родитељи", рекао је Елтом Џон на свом Инстаграм профилу.  Елтон Џон, који са својим партнером Дејвидом Фернишом има двоје деце које је родила сурогат мајка, увредио се због те, како је рекао, "архаичне" изјаве.

"Ваша застарела размишљања су иста као и ваше застареле колекције. Нећу више никада да носим вашу одећу", додао је музичар.

Пјевачица и глумица Кортни Лав, пјевач Рики Мартин, телевизијски водитељ Енди Коен и редитељ серије "Америчка хорор прича" Рајан Марфи само су неке од славних личности које ће престати да носе креације куће "Долче и Габана".

Једино што је интересантно је да ли ће и како реаговати женска удружења, и да ли ће примијенити правило: "Жена није строј за рађање" који тако обилато користе када је у питању рађање дјеце хетеросексуалним мушкарцима. Ако је нешто фабричка производња дјеце, онда је то сурогат материнство које финансирају богати хомосексуалци.Оставите одговор