Хандке постао члан АНУРС

Академија наука и умјетности Републике Српске изабрала је, као свог иностраног члана, уваженог књижевника Петера Хандкеа. Хандке је један од најзначајнијих савремених писаца њемачког језика, који је бранио достојанство српског народа изношењем истина о његовом страдању током протеклог грађанског рата у Југославији, чиме је показао и доказао да је његово укупно књижевно стваралаштво увијек било […]

субота, април 6, 2013 / 06:06

Академија наука и умјетности Републике Српске изабрала је, као свог иностраног члана, уваженог књижевника Петера Хандкеа.

Хандке је један од најзначајнијих савремених писаца њемачког језика, који је бранио достојанство српског народа изношењем истина о његовом страдању током протеклог грађанског рата у Југославији, чиме је показао и доказао да је његово укупно књижевно стваралаштво увијек било засновано на непролазним моралним вриједностима, саопштила је АНУРС.

Хандке је добитник свих најважнијих књижевних награда, осим Нобелове.
Свечана промоција академика Петера Хандкеа, у организацији АНУРС биће одржана у Београду у понедјељак, 8. априла, у хотелу "Москва". Промоцији ће присуствовати чланови АНУРС, САНУ и истакнути представници културног и јавног живота Српске и Србије.

Предсједник АНУРС Рајко Кузмановић обратиће се присутним гостима пригодном бесједом, након чега ће уручити знамења Академије Петеру Хандкеу. О дјелу Петера Хандкеа говориће академици Гојко Ђого и Алекса Буха.Оставите одговор