08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум

Хамнеи сумира кризу: Трамп кловн, Сулејмани убијен кукавички, народ уз режим,украјински авион горка несрећа

Западне земље су превише слабе да би „Иранце бациле на кољена“, рекао је ирански врховни вјерски вођа Али Хамнеи додајући да је званични Техеран вољан да преговара, али не и са Сједињеним Америчким Државама.

петак, 17 јануара, 2020 / 19:15

Ирански врховни вођа, који је у Техерану водио главну молитву петком први пут од 2012. године, назвао је америчког предсједника Доналда Трампа „кловном“, који се, како је рекао, само претвара да подржава ирански народ, али ће му „гурнути отровни бодеж“ у леђа.

Како је навео, исказивање туге на сахрани иранског генерала Касима Сулејманија који је убијен у америчком ваздушном нападу, показује да Иранци подржавају Исламску Републику, преноси АП.

Хамнеи је оцијенио да је Америка „кукавички“ убила најефикаснијег борца против Исламске државе кад је убила генерала Сулејманија, а Иран је потом лансирао низ балистичких ракета на америчке трупе у Ираку, без наношења озбиљних повреда.

Обарање украјинског путничког авиона у близини Техерана, када је страдало 176 људи, Хамнеи је назвао „горком несрећом која је растужила Иран исто колико је усрећила његове непријатеље“.Оставите одговор