Гугл тестамент: Све налоге можете преписати насљеднику

Свакодневним коришћењем интернета гомилају се нове количине података о свакоме од нас, које стварамо намjерно или ненамjерно. Сви ти подаци се чувају у базама Гuгл серивса, попут Џимејла, ЈуТјуба, Гугл Драјва и Гугл+. Једном, када подаци остану без свога власника Гугл ће знати шта даље са њима – али само ако сте се ви претходно […]

недеља, април 14, 2013 / 13:21

Свакодневним коришћењем интернета гомилају се нове количине података о свакоме од нас, које стварамо намjерно или ненамjерно.

Сви ти подаци се чувају у базама Гuгл серивса, попут Џимејла, ЈуТјуба, Гугл Драјва и Гугл+.

Једном, када подаци остану без свога власника Гугл ће знати шта даље са њима – али само ако сте се ви претходно побринули за то!

Наиме, нова Гугл алатка названа Менаџер за деактивирање налога, која се може пронаћи у подешавањима вашег Гугл профила, омогућава да одаберете шта ће се десити са вашим подацима када вас једном не буде.

Неактивност налога се може подесити на мјесец, три или шест мјесеци и на годину дана, а након истека тог периода Гугл ће поступити онако како сте ви жељели. Ваше податке ће трајно избрисати или их проследити рођаку, жени, дјетету или некој другој особи од поврјерења, коју сте ви одредили. Гугл ће задржати лозинке, али ће комплетни подаци корисника постати власништво одабране особе.

Прије него што позове одабрану особу, како би јој предала податке, Гугл ће преко алтернативне мејл адресе (коју сви имамо) покушати да ступи у контакт са власником и ако не добије одговор у одређеном периоду, започети процедуру трансфера података.Оставите одговор