Градишка: Смијењено руководство скупштине

Седамнаест од укупно тридесет и једног одборника у Скупштини општине Градишке одржали су ванредну сједницу општинског парламента на којој су смијенили предсједника Радислава Дончића и Сашу Лазића, потпредсједника овог органа. За смјену скупштинског руководства били су одборници СНСД-а, четири самостална одборника који су до прије неколико дана били одборници СДС-а, два одборника ДНС-а и један […]

понедељак, фебруар 23, 2015 / 19:23

Седамнаест од укупно тридесет и једног одборника у Скупштини општине Градишке одржали су ванредну сједницу општинског парламента на којој су смијенили предсједника Радислава Дончића и Сашу Лазића, потпредсједника овог органа.

За смјену скупштинског руководства били су одборници СНСД-а, четири самостална одборника који су до прије неколико дана били одборници СДС-а, два одборника ДНС-а и један Странке радом за бољитак.

На ванредној сједници, осим предсједника и потпредсједника, смијењен је и секретар СО Нада Живковић.

17 одборника који чине нову скупштинску већину тврде да је све урађено у складу са прописима и да актуелно руководство није жељело да закаже сједницу. Тако тврди и СНСД-ов Урош Граховац кога је већина изабрала за предсједника Скупштине.

Нова већина са својим руководством покушаће да у току седмице изврши примопредају дужности у општини.

Предсједник СО Дончић, који је члан ПДП-а, увјерава како је скупштина на којој је смијењен, одржана нелегално мимо Пословника о раду.

"Одборници који су тражили сједницу нису жељели да доставе потребан материјал свим одборницима. Да је испоштован Пословник сједница би нормално била заказана", рекао је он.
Начелник Градишке СДС-ов Зоран Латиновић, тврди како је ово лоша слика која одлази из Градишке. Највјероватније њему слиједе правне консултације и иницијативе надлежном суду за преиспитивањем спорних одлука.

"Све што се дешава није никаква здрава прича, већ пројекција интереса појединаца у Градишци", изјавио је он.

Скупштини су пристуствовали и посланици Славко Дуњић, који је прије неколико дана суспендован у градишком СДС-у, и посланик Напредне Српске Адам Шукало.
Општински одбор Напредне Српске није присуствовао сјеници јер, како су рекли, није сазвана у складу са Пословником и Статутом.Оставите одговор