Говедарица штити БН ТВ од Додика: Брана слободног новинарства у Српкој

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица осудио је пријетње које је на јучерашњој прес конференције БН телевизији упутио предсједник СНСД-а Милорад Додик.

понедељак, децембар 31, 2018 / 17:39

"Етикетирање медија и стављање мете на чело новинарима које је јуче доживјела Ваша медијска кућа и Ваша новинарка Слађана Јашаревић представља скандалозан чин поготово што долазе од човјека који обавља једну од најважнијих функција у Босни и Херцеговини. Још скандалозније је што ово није први пут да Милорад Додик вербално насрће на новинаре БН телевизије" – истакао је Говедарица.

Говедарица је дао подршку радном колективу БН телевизије и поручио да притисци и угрожавање слободе изражавања не смију бити толерисани.

"Уколико устукнемо на притиске по слободу извјештавања отворићемо врата потпуној диктатури и једноумљу којој, нажалост, овај режим и тежи. БН телевизија је брана слободног новинарства у Републици Српској и професионалост и одговорност у извјештавању трн је у оку свима онима који теже страховлади и медијском мраку" – казао је Говедарица.

Говедарица је поручио да су учестали напади на БН телевизију од стране режима само доказ професионалног и објективног рада ове медијске куће која је са правом данас најгледанија и најутицајнија телевизија у Републици Српској.

Сектор за

политику и медије

СДСОставите одговор