Фронтал.РС у част Миодрагу Лазићу: Бања Лука је расадник другосрбијанштине западно од Дрине

Бања Лука ће вечерас, тачно у 20 часова, емитовањем "Марша на Дрину", одати посљедњу почаст доктору Миодрагу Лазићу, оснивачу ратне болнице "Жица" и човјеку који је током протеклог рата спасио на хиљаде војника и цивила у сарајевско – романијској регији.

среда, април 15, 2020 / 15:08

Тако гласи кратка вијест шта нас вечерас чека умјесто "аплауза медицинским радницима" за почетак полицијског часа против вируса корона.

У вијести се не помиње да је Источно Сарајево већ изгласало да доктор добије улицу, а Ниш је још синоћ пустио ту чувену нумеру Станислава Биничког. О Српском Сарајеву да не причамо. Послушајте:

Не помиње се, ни хоће ли они који су направили тзв. "амблем РС" извјесити у част доктора Лазића и двоглавог орла на Палату предсједника РС, или је довољно да страхују шта ће им рећи на Марш на Дрину смијешни кловн Валентин Инцко и "међународна заједница"?

Она за коју је и Боже правде, шлагворт да њихове судије у тзв. Уставном суду нађу како је та пјесма неуставна јер вријеђа друге народе? Прије да их вријеђа помињање правде Божје.

Наши властодршци ће промијенити и српску заставу, очигледно, уколико им то неко озбиљније затражи и истовремено их понуди да остану на власти. И то без разлике и у власти, и у опозицији.

Ако није тако, зашто..?

Зашто смо предали Војску Републике Српске у састав некаквих Комшићевих ОС БиХ?

Зашто смо скинули српски грб још из византијских времена и осам вијекова Немањића замјенили "амблемом"?

Зашто смо химну из доба династије Карађорђевић замијенили шлагером "Моја Република (умало Српска)", а ево и грб највећег (по Уставу РС не и главног града) Српске?

Зашто се улица покрај Владе Републике Српске, која није постојала никада већ је пробијена кроз касарну Мали Логор зове "Олимпијских побједника", а не Војске Републике Српске?

Зашто Бања Лука нема ни једну улицу са именом наше војске или централно спомен-обиљежје за пале борце те исте (наше) војске, којој је припадао и доктор Лазић?

Зашто улицу нема др Лазић, као ни један генерал ВРС?

Шта очекивати од града који не зна како се зове?

Бања Лука је таква духовна касабица, да не зна како се зове. Или најмање како се пише.

То је зато што неко очигледно мисли латиницом и стиди се српског народа, па Фронтал.РС овом приликом обећава да ће покренути акцију да улица Олимпијских побједника промијени име у Војске Републике Српске.

Обећавамо!

Истовремено са улицом доктора Миодрага Лазића!

Ко се буде опирао тој јавној иницијативи, сам ће за себе посвједочити да је усташа. Фронтал.РС му ту није потребан.

Марш на Дрину је једина пјесма, уз Боже правде, која може бити достојна да се интонира као химна Републике Српске. Миодраг Лазић је то знао и Крајишнике поменуо у опроштајном писму.

Зато вечерас, са срамним даном закашњења, дио уредништва настањен у Бањој Луци одврнуће је у својим домовима до даске!

Путуј српски љекару и не брини за болницу!4 КОМЕНТАРА

 1. Мени жао овог доктора.
  Заправо жао ми је сваког хирурга који је дао све од себе да спашава животе рањених војника као и цивила током агресије на Републику Српску.
  Брчко је имало свог прослављеног хирурга,пред крај каријере као и доктор Лаза човјек је доживио да га СНСД,СДС и ПДП као дио брчанског режима оставе на милост и немилост агресора.
  А срби-политичари су уживали да гледају како пати ратни хирург.
  Ко зна шта је и овај Лаза доживљавао када је одлучио да се самоуништи короном.

 2. Онога момента кад се Срби одцијепе од остатка међународног протектората званог БиХ тад ће улице не само Бањалуке него и осталих градова Републике Српске добити називе по херојима!

  То сад на страну, једно морам да каже. Кад видим како се аутошовинисти по фаце хд тв рекламирају и граде кампању за наредне изборе из федерације онда ме мука ухвати! Слушајући приче о “братству и јединству” кловнови попут ПДП-оваца и крњега СДС-а ми се смуче!
  Надајмо се да ће СДС вратити сјај и градити кампању на крилима патриотизма и јединства Српскога народа! Да не заборавимо и јасну политику развоја Српске а не преживљавање од мрвица које Сарајстан би да дјели около и да подобне Србе као уза украс држи кад “међународна” заједница дође у госте!

 3. Ја ћу први потписати вашу иницијативу, иако нисам из Бање Луке, јер они који одлучују о именовању улица из мог града Модриче, нису подржали иницијативу да једна улица понесе име по генералу Новици Симићу прошле године, па се плашим да ни наш доктор Лаза не би боље прошао… А многи градови у ЕфБиХу имају улице по својим борцима, и више од једног споменика палим борцима, узео сам за примјер сусједну општину Градачац. Не може више тако, предузмимо нешто!

Оставите одговор