Медицинска школа у Нишу носи име по Миодрагу Лазићу

Министартво просвјете, науке и технолошког развоја Србије одобрило је да се Медицинска школа у Нишу преименује и да понесе име легендарног ратног хирурга и професора те школе Миодрага Лазића, саопштено је на сајту те установе.


Дан матерњег језика: Бањолучка администрација одала почаст говорнику исквареног хрватског

Потрошачко-тржишна чињеница је да постоји велики број људи који воле соцреалистичке бећарце Ђорђа Балашевића. Многи су се окупили у градовима бивше СФРЈ, али одмах по вијести о смрти му. У Бањој Луци је то морала организовати градска управа. Два дана касније.

Трг Српског Сарајева или Што је Бања Лука гадљива на српство?

Источно Сарајево је тако добило Трг Републике Србије, раније је добило Болницу Србија, а доста раније на Палама је отворена Основна школа Србија. Можете ставити руку у ватру да ће оваква пракса бити настављена, и нико неће видјети проблем са мултиплицирањем имена "Србија" у граду који се некад звао Српско Сарајево.


Дани(ј)ел Симић: Стефан Немања на Венеција мосту

Недавно сам на АТВ у 1:1 рекао да Улицу олимпијских побједника под хитно преименујемо у Војске Републике Српске. Звали су ме потом одборници Града БЛ, посланици у НСРС, представници разних удружења, страначко особље, умјетници, привредници… пресрећу ме непознати људи на улици.


Нишлије дале 12.000 потписа да се клинички центар зове по доктору Лазићу

Тачно 40 дана од смрти др Миодрага Лазића (65), директора нишког Ургентног центра и некадашњег војног хирурга добровољца, који је 14. априла умро усљед заразе коронавирусом, после мурала, у Нишу су осванула и четири билборда са његовим ликом и изјавама захвалности.Фронтал.РС у част Миодрагу Лазићу: Бања Лука је расадник другосрбијанштине западно од Дрине

Бања Лука ће вечерас, тачно у 20 часова, емитовањем "Марша на Дрину", одати посљедњу почаст доктору Миодрагу Лазићу, оснивачу ратне болнице "Жица" и човјеку који је током протеклог рата спасио на хиљаде војника и цивила у сарајевско – романијској регији.


Опроштајно писмо: Преминуо др Миодраг Лазић – ратни херој Републике Српске

У 5.30 часова преминуо је др Миодраг Лазић, дугогодишњи љекар на Хируршкој клиници нишког Клиничког центра, директор Ургентног центра КЦ Ниш и први ратни хирург и ортопед – добровољац на ратиштима у БиХ и Републици Српској у периоду између августа 1991. и фебруара 1996. године.