11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Медицинска школа у Нишу носи име по Миодрагу Лазићу

Министартво просвјете, науке и технолошког развоја Србије одобрило је да се Медицинска школа у Нишу преименује и да понесе име легендарног ратног хирурга и професора те школе Миодрага Лазића, саопштено је на сајту те установе.

уторак, 31 августа, 2021 / 09:32

Иницијативу за промјену имена покренуо је директор Мирослав Савић уз подршку колектива и ученика, одмах послије смрти доктора Лазића у априлу прошле године.

Лазић је остао упамћен као руководилац ратних болница деведесетих година у Републици Срспкој и некадашњој Републици Српској Крајини.

Основао је и дуги низ година био директор Ургентног центра нишког Универзитетско клиничког центра, а на нишкој Медицинској школи је предавао хирургију.

Нишка медицинска школа је од оснивања 1946. године носила име по народном хероју Миленку Хаџићу.