Еколошки проблеми: Тражи се хитно чишћење дрине

Члан Еко-регије "Дрина", која обухвата 20 општина из слива ријеке Дрине, Зоран Крунић рекао је данас у Вишеграду да ће ово удружење предложити да све општине из слива Лима и Дрине пошаљу своје екипе да се очисти плутајући отпад који је крајем прошле седмице Лимом стигао из Србије и Црне Горе у акумулацију "ХЕ Вишеград". […]

уторак, јун 26, 2012 / 10:41

Члан Еко-регије "Дрина", која обухвата 20 општина из слива ријеке Дрине, Зоран Крунић рекао је данас у Вишеграду да ће ово удружење предложити да све општине из слива Лима и Дрине пошаљу своје екипе да се очисти плутајући отпад који је крајем прошле седмице Лимом стигао из Србије и Црне Горе у акумулацију "ХЕ Вишеград".

"Упутићемо захтјеве и републичким и еколошким инспекцијама Републике Српске, Црне Горе и Србије да се испита ко је изазвао ову еколошку катастрофу и да се починилац ове срамоте буде кажњен", додао је Крунић.

Он је апеловао да се не смије дозволити да се смеће пусти да плови даље према Бајиној Башти да не би „испрљало“ и акумулацију хидроелектране у Перућцу.

Појава плутајућег отпада у Дрини растјерала је купаче на њеним обалама, испразнила угоститељске објекте и ражестила рибаре и туристичке раднике Вишеграда.Оставите одговор