Ефбих: Осуђена квазиљекарка коју су некад величали због „суочавања са злочинима“

Докторку Николину Балабан, која је оптужена да је несавесним лијечењем тешко нарушила здравље пет пацијената Кантоналне болнице у Бихаћу, Опшински суд у Бихаћу осудио је на четири године и шест месеци затвора. Такође јој је изречена и мјера забране обављања позива доктора медицине у трајању од осам година, пише Аваз.

уторак, 12 јануара, 2021 / 18:30

Оптуженој Балабан се ставља не терет постојање основане сумње да је крајем 2016. и почетком 2017. године, у Бихаћу као доктор медицине, специјалиста патолошке анатомије, запослена у Кантоналној болници др Ирфан Љубијанкић Бихаћ, поступајући на неприкладан начин при анализи примљеног материјала, услед површног приступа који је супротан стандардима лекарске праксе у области патологије односно нижег стандарда пажње који се не може оправдати праксом, погријешила у биолошком потенцијалу прегледаних – присутних промјена за пет пацијената.

Једноставније речено, на основу њених погрешних патолошких налаза бројним пацијентима рађени су беспотребни хируршки захвати, док оним којима је то било потребно нису.

Балабанова у ефбиховским медијима својевремено представљана као „Вили Брант из Сводне“ која примитивце око себе освјешћује; Србе од стољетног заваравања и шутњи о геноциду,а бошњачком да покаже како у Приједору има поштених Срба који настоје одбранити не само своје достојанство , него и част и образ свих оних који ће прекинути вјечиту шутњу о геноциду у Приједору.

Након што се промијенила плоча, о њој се почело говорити као психички нестабилној особи, са смањеном радном способношчу, која је улогу „потврђивача злочина“ користила да би од бројних људи добијала новац.Оставите одговор